google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Πάτρα: Το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού

Το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλου ζευγαριού είναι γεγονός.
Το ζευγάρι προχώρησε στην υπογραφή του συμφώνου τον Απρίλιου του 2017, κάνοντας έτσι χρήση του δικαιώματος που τους δίνει η νομοθεσία, έχοντας πλέον κληρονομικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα ο ένας από τον άλλον. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή στην περιοχή μας του νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον χειμώνα του 2016 και έγινε δεκτός με επιδοκιμασίες και θετική αντιμετώπιση, όχι μόνο από τους ομοφυλόφιλους, αλλά και τους ανθρώπους με ανοικτά μυαλά που δεν μένουν προσκολλώμενοι σε στερεότυπα και προκαταλήψεις που ενίοτε φτάνουν τα όρια και του ρατσισμού.  
Το πρώτο συμβόλαιο συμβίωσης που έγινε στην Πάτρα ανοίγει τον δρόμο και για άλλα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν με τους ανθρώπους της επιλογής τους, έχοντας ταυτόχρονα με το μέρος τους όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες και το γράμμα του νόμου.
Αρκετά ζευγάρια ομοφυλόφιλα που συγκατοικούν και ζουν μαζί σκέφτονται να προχωρήσουν στην υπογραφή του συμφώνου. Στο μεταξύ, πέρα από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, υπάρχουν αρκετά ετερόφυλα που προσφεύγουν σε αυτή τη λύση για να προσδώσουν μία νομική υπόσταση στην σχέση τους.
Κάτι που φαίνεται από το ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των συμφώνων συμβίωσης τους τελευταίους μήνες, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να απευθύνεται στα γραφεία των συμβολαιογράφων της Πάτρας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον η πολιτεία με υπουργική απόφαση έχει δώσει πλήρη ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα στα ζευγάρια που επιλέγουν, σύμφωνο συμβίωσης, δικαιώματα ίδια με αυτά του πολιτικού και του θρησκευτικού γάμου. patraevents-patrapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.