google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Oxygen 2003: Ταινία σταθμός στον ελληνικό queer κινηματογράφο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ σε άρθρο μας με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Τσιμιτσέλη με τον οποίο έχουμε μιλήσει από το καλοκαίρι με αφορμή την θεατρική παράσταση που συμμετείχε, αποκάλυψε ότι ο πρώτος δύσκολος ρόλος που είχε κάνει ποτέ ήταν στην ταινία Οξυγόνο του 2003. 
Σε μια πολύ δύσκολη εποχή πραγματεύτηκε το θέμα μιας πολύπλοκης σχέσης, μιας διαπλοκής οικογενειών και φυσικά την διαφθορά της πολιτικής μέσα από μια επαρχιακή πόλη, με τον ήρωα που υποδύεται ο Τσιμιτσέλης να θέλει να φύγει από την πόλη.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ: Διεκδικώντας τα δικαιώματα σε μια απαλλοτρίωση οικοπέδου, επτά διαφορετικά πρόσωπα –μια μητέρα με τον γιο της, η κόρη με τον άντρα της και το παιδί τους, ένας επιχειρηματίας που διατηρεί ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον γιο της οικογένειας, ένας εκβιασμός, μια δολοφονία– συγκρούονται μέχρι εξάντλησης, με φόντο μια μεγαλούπολη της επαρχίας.
ΓΙΑΤΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Αρχικά πέρα από την πλοκή του έργου που έχει δραματοποιημένο τέλος, το φιλμ αποτύπωσε τον ευτελισμό της καθημερινότητας μέσα από μια επαρχιακή πόλη όπου όλοι είχαν..ράμματα για την γούνα τους. Ο ήρωας του φίλμ όμως έχει ένα δύσκολο ρόλο για την γκέι παρουσία του σε μια εποχή που ήταν δύσκολο ακόμα και να κάνει coming out. Αλλά χρειαζόταν το οξυγόνο να αναπνεύσει...Χαρακτηριστικές σκηνές και ατάκες μαζί με μουσική της εποχής, αλλά κυρίως μέσα από το πρίσμα των σχέσεων. Εκείνο που μας έχει προκαλέσει εντύπωση στις ταινίες της δεκαετίας του 80 πέρα από την υποκρισία της κοινωνίας είναι... το κεράτωμα εντός της οικογένειας όπως ο Αλέξης Γεωργουλής που στη ταινία εκτός από την γυναίκα του, φροντίζει και ...την πεθερά του...Δείχνει στην ουσία ότι οι ετεροφυλικές σχέσεις ευτελίζονται από την υποκρισία, την διάβρωση την απουσία εμπιστοσύνης, την ώρα που η κοινωνία της εποχής κατέκρινε τις ομόφυλες σχέσεις ως κάτι μη φυσιολογικό. Αλλά τα κερατώματα, η μοιχεία, η υποταγή της γυναίκας ήταν για αυτούς δυστυχώς τους ήρωες..φυσιολογικές...
ΟΛΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
http://www.greek-movies.com/movies.php?m=215

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.