google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ύμνος στη διαφορετικότητα το video των U2

Ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, στους νέους και στην αγάπη είναι το νέο μουσικό βίντεο των U2.

Οι U2 συνδυάζουν την προώθηση του «Love Is Bigger Than Anything in Its Way» ως single με ένα video clip διαφορετικό από τα προηγούμενα. Όσο ταξίδευε στον κόσμο καταγράφοντας τη ζωή και το ύφος της εφηβικής νεανικής κουλτούρας, ο φωτογράφος και σκηνοθέτης David Mushegain της «Vogue» ανέπτυξε μια ιδιαίτερη αγάπη για το μοναδικά δημιουργικό περιβάλλον που βρήκε στο Δουβλίνο.
Ο ίδιος βρέθηκε να επιστρέφει στην πόλη επανειλημμένα για οχτώ χρόνια, ιδιαίτερα για να απαθανατίσει ανθρώπους στην εφηβεία τους και στις αρχές των 20 ετών.
«Έγινα φίλους με πολλούς ανθρώπους και έμεινα σε επαφή μαζί τους. Παρατήρησα ότι έχουν τόσο μοναδική αίσθηση προσωπικής έκφρασης, πώς δημιουργούν το δικό τους στιλ, τα χρώματα, τι κάνουν με τα ρούχα και τα μαλλιά.» Ο David Mushegain κράτησε στο μυαλό του την ιδέα να καταγράψει κατά κάποιον τρόπο αυτή την αισθητική, αλλά δεν ήξερε τι ήταν μέχρι που ο Guy Oseary, μάνατζερ των U2, τον κάλεσε να ακούσει τραγούδια από το επερχόμενο τότε άλμπουμ «Songs of Experience», που κυκλοφόρησε την 1 Δεκεμβρίου 2017 από την Interscope Records / Universal Music.
Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο, χαριτωμένο και συναισθηματικό ντοκιμαντέρ που συνοδεύει την κυκλοφορία του τραγουδιού ως single. Έχοντας περάσει χρόνο με ανθρώπους που ήδη υπολόγιζε ως φίλους και έχοντας συναντήσει πολλούς περισσότερους μέσα και γύρω από την πόλη, ο David Mushegain κάλεσε τους νέους να τον αφήσουν να εξυμνήσει τη ζωή τους με την κάμερα.
«Κατά τη μαγνητοσκόπηση δεν παίζαμε το τραγούδι σε κανέναν, το οποίο που σκέφτηκα ότι ήταν διασκεδαστικό. Απλώς ήθελα να τους καταγράψω όταν είναι οι εαυτοί τους και να διασκεδάζουν και να βάλουμε το τραγούδι αργότερα», εξηγεί.
«Μου αρέσει το μείγμα πορτρέτων και χορού, επειδή έχουμε αυτή τη στιγμή που κοιτάζουμε πραγματικά κάποιους και εκτιμούμε τα μάτια τους, το στυλ τους και παίρνουμε μία γεύση από την ψυχή τους. Στη συνέχεια, όταν βλέπουμε τα clip που χορεύουν, βλέπουμε μία άλλη πλευρά της προσωπικότητάς τους.»
Η αρχική ιδέα ήταν το βίντεο να επικεντρωθεί στα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά ο καμβάς διευρύνθηκε σε όλη τη νεανική κουλτούρα καθώς η ιδέα συνενώθηκε.
«Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αποτελείται από τους ανθρώπους που είναι ΛΟΑΤΚΙ οι ίδιοι, αλλά περιλαμβάνει επίσης τους φίλους και την οικογένεια, οπότε πραγματικά τους συμπεριλαμβάνει όλους.» Το τραγούδι των U2 μιλάει για τον Killiney Bay, συνεπώς ο David Mushegain πήγε σε εκείνη την περιοχή για να συναντήσει τους ανθρώπους της, ελπίζοντας ότι αποτύπωση ιδιαίτερη αίσθηση του Δουβλίνου. «Είχα την αίσθηση ότι ο κόσμος συχνά σκέφτεται την Ιρλανδία ως θρησκευτική, Καθολική και κλειστή, αλλά πολλοί από τους νέους της είναι πιο ανοιχτοί από οπουδήποτε. Εάν οι άνθρωποι προέρχονται ίσως από μια μικρή πόλη και δεν αισθάνονται αποδεκτοί, συχνά κατευθύνονται προς το Δουβλίνο.»
Στο Δουβλίνο, συνεχίζει, ήταν σε θέση να «καταγράψει ανθρώπους που είναι ελεύθεροι να είναι αυτό που θέλουν, να ενεργούν όπως θέλουν να ενεργήσουν και να ντύνονται όπως θέλουν να ντυθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.