google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Το Patras Pride συντονίζεται και αποφασίζει δράσεις

Στις 15 Μαρτίου είναι να γίνει η δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου για τις δηλώσεις που είχε κάνει για τους ομοφυλόφιλους.
Οι δηλώσεις αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα να κινηθούν νομικά εννέα πολίτες και σε ανακοίνωσή του το κίνημα του Patras Pride προχωρά σε συγκέντρωση για να οριστικοποιηθούν οι δράσεις τους για την ημέρα της δίκης του Μητροπολίτη.
Η συγκέντρωση αυτή θα γίνει την Δευτέρα στις 26 Φεβρουαρίου στον «Έσπερο» στην πλατεία Γεωργίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:«Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος εξαπέλυσε στο προσωπικό του ιστολόγιο ένα κήρυγμα μίσους και προτροπής σε βία εναντίον των ομοφυλοφίλων άνευ προηγουμένου. Καταχρώμενος το εκκλησιαστικό αξίωμα που φέρει, προέτρεψε τους αναγνώστες του να κινηθούν βίαια ενάντια σε άτομα με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό χρησιμοποιώντας αυτολεξεί τις εκφράσεις:
«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία!
Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!».
Εννέα συμπολίτες μας αποφάσισαν να κινηθούν νομικά ενάντια του Αμβρόσιου καταθέτοντας μήνυση για προτροπή σε βία και δημόσια υποκίνηση μίσους βασιζόμενοι στο άρθρο 1 του αντιρατσιστικού νόμου 4285/2014 καθώς και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, όπως προβλέπεται από το ισχύον ποινικό δίκαιο.
Πρόσφατα, με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα ο υπόδικος Αμβρόσιος απηύθυνε κάλεσμα πραγματοποιώντας ένα συλλαλητήριο στο οποίο παρευρέθησαν οι νεοναζιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος και Λαγός και κάθε άλλο είδος νεοναζιστικού, ακροδεξιού, φασιστοειδούς στοιχείου. Χαρακτηριστικά στον λόγο του ο Αμβρόσιος δήλωσε ότι «Κάλλιο να με αποκαλούν φασίστα, παρά κατσαπλιά»!
Τα ανωτέρω γεγονότα καταδεικνύουν με τον σαφέστερο τρόπο ότι στο Αίγιο υπάρχει ενεργός μείζων φασιστικός πυρήνας, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη αντίδρασης και αντίστασης ενάντια σε όλους αυτούς που επιδιώκουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας, την καταδυνάστευση συνανθρώπων και συμπολιτών μας.
Αντιλαμβανόμαστε την Εκκλησία ως έναν από τους σκοτεινότερους παρακρατικούς μηχανισμούς, ως μέρος του αφανούς εξουσιαστικού και φαλλογοκεντρικού συστήματος που εναντιώνεται παγίως στα δικαιώματα του ανθρώπου, προάγοντας τις ανισότητες, την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, αναπαράγοντας έμφυλα στερεότυπα, τρέφοντας συνεχώς το κτήνος του εθνοφασισμού υπό το μανδύα ενός άτυπου πατριωτισμού. Ταυτόχρονα, είναι η γνωστή η λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, οπότε δεν προσδοκούμε να επέλθει δικαιοσύνη μέσω αυτής.
Συνεπώς καθίσταται επιτακτική η παρουσία μας με τον πιο δυναμικό τρόπο, ώστε να καταστεί σε όλους σαφές ότι ο «αντίλογος» είναι ζωντανότερος από ποτέ, διότι βάσει αυτής της αντίληψης επωμιζόμαστε την ευθύνη και τη γνώση του ότι οι κοινωνικές κατακτήσεις και η διασφάλιση των κεκτημένων ελευθεριών απαιτούν μάχες, δράσεις, αντιδράσεις και αγώνες ενάντια σε όλους εκείνους που επιδιώκουν την καταδυνάστευσή μας και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.
Στις 15 Μαρτίου 2018 ο Αμβρόσιος δικάζεται για τα ανωτέρω αδικήματα στο Αίγιο. Κρίνεται επιτακτική ανάγκη να δοθεί το παρών από όσα/ες/ους θεωρούν ότι πρέπει να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ σθεναρά ενάντια σε κάθε μορφής φασίστα, φασιστοειδούς, ρατσιστή και σεξιστή που προσβάλλει και κινείται βίαια ενάντια σε μια ομάδα συνανθρώπων και συμπολιτών μας, εξαπολύοντας έναν οχετό μίσους και ύβρεων εις βάρος τους, παραπληροφορώντας και συκοφαντώντας. Οι διάφοροι Αμβρόσιοι και Αμβροσίες μας υπενθυμίζουν ότι το τέρας δεν πέθανε, αλλά παραμένει δίπλα μας ζωντανό, καρτερώντας την πρώτη ευκαιρία να επιτεθεί και να κανιβαλίσει.
Όλοι αυτοί θα μας βρουν απέναντί τους! Αν αναγνωρίζετε την αδικία και το μίσος, αν σας μαστίζουν τα «γιατί», αν αισθάνεστε ό,τι αισθανόμαστε, αν βλέπετε όσα βλέπουμε, τότε σας καλούμε να παραστείτε στη δίκη του Αμβρόσιου στις 15 Μαρτίου 2018 και την Δευτέρα 26/02 στις 5.μ.μ. στον Έσπερο (διαγώνια της πλατείας Γεωργίου) με σκοπό τον συντονισμό της δράσης. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.