google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ίδιο "τροπάριο" Αμβροσίου λίγο πριν τη δίκη με ομοφυλόφιλους!

Με έμμεσο τρόπο, λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της μήνυσης που έχουν υποβάλει εναντίον του ομοφυλόφιλοι, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος επανέρχεται στο θέμα αδιαφορώντας εμφανώς για το κατηγορητήριο, που αφορά δημόσια υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος.

ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Αιτία της εκ νέου έκφρασης των πάγιων απόψεών του γι' αυτούς αυτή τη φορά στάθηκε η δημόσια θέση, που πήρε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, περί της μεσότητας στην Εκκλησία και της διδαχής αυτής από τους Άγιους Πατέρες, υποστηρίζοντας αντιθέτως την απολυτότητα και την ακεραιότητα.
Έτσι, απέναντι στην άποψη του πελοποννήσιου ιεράρχη, ότι στην εκκλησία τα άκρα δεν έχουν θέση, αφού πάντοτε οδηγούν δε διάσπαση και διχασμό, με ορατό τον κίνδυνο αποδυνάμωσης και εκμετάλλευσης της Εκκλησίας, ο Αιγιαλείας & Καλαβρύτων επιμένει φέρνοντας - καθόλου τυχαία - ως παράδειγμα το ζήτημα των ομοφυλόφιλων.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΒΑΡΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Για να αποτάξει τη μεσότητα, ο δεσπότης επιστρατεύει το παράδειγμα αυτών που συνδυάζουν - όπως λέει - άνδρα, γυναίκα και τρίτο γένος, δηλαδή, «αρσενικό - θηλυκό και αρσενοθήλυκο, άνδρα - γυναίκα και ανδρογύναικα, άνδρα - γυναίκα και θηλυπρεπή», δείχνοντας να επιμένει σε σκληρή γλώσσα εναντίον τους.
Σε ανοιχτή επιστολή του, τους αποκαλεί «απόβλητα, ανώμαλους και παρά φύσιν, δούλους της αμαρτίας και όχι του Θεού, αλλά τέκνα του διαβόλου».

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
Κι ενώ στις 15 Μαρτίου ο μητροπολίτης δικάζεται στο Αίγιο, δείχνει να τον ενοχλούν οι παρελάσεις των ομοφυλόφιλων, τα γκέι πάρτι, όπως και η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Αδιαφορεί δε εμφανώς για τη μήνυση των 9 ατόμων (στις 16 Ιανουαρίου 2016) και για κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος, αφού ως θρησκευτικός λειτουργός, κατά την άσκηση του έργου του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια εναντίον τους.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.