google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ψυχίατρος που «θεράπευε» γκέι έκανε σεξ με άντρες

Ήταν γνωστός για μια ιδιαίτερη «θεραπεία» που εφάρμοζε σε ομοφυλόφιλους, και τώρα ο ψυχίατρος με έδρα το Τορόντο κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο αντρών ασθενών του. Ο Δρ. Melvyn Iscove, 72 ετών, πίστευε εδώ και καιρό ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια διαταραχή που μπορεί να «ξεπεραστεί» και έχει χαρακτηριστεί από επιτροπή του Κολεγίου Γιατρών και Χειρούργων του Οντάριο ως ένα πρόσωπο με «ειδικό ενδιαφέρον για τη θεραπεία ασθενών με προβλήματα που σχετίζονταν με την ομοφυλοφιλία». 
Η ίδια επιτροπή διαπίστωσε ακόμη ότι ο γιατρός έκανε στοματικό και πρωκτικό σεξ, ενώ συμμετείχε και σε αμοιβαίο αυνανισμό με ορισμένους από τους άντρες ασθενείς του στη διάρκεια των συνεδριών. Ο γιατρός ανέφερε στους ασθενείς του ότι αυτό αποτελούσε μέρος της θεραπείας και θα τους επέτρεπε να σταματήσουν να φαντασιώνονται αυτές τις πράξεις, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που συντάχθηκε, όπως γράφει το περιοδικό Newsweek.
 O Dr. Iscove συμμετείχε σε αυτές τις ενέργειες στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Η άδεια ασκήσεώς του ανεστάλη μέχρι τη διεξαγωγή μιας ποινικής ακρόασης, στην οποία αναμένεται να του αφαιρεθεί μόνιμα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και αναμένεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση, δήλωσε ο δικηγόρος του Alfred Kwinter. Δύο ασθενείς, σήμερα στην ηλικία των 40 περίπου ετών, κατέθεσαν ότι κακοποιήθηκαν όταν ήταν στα 20ή τους χρόνια. 
Ο ένας ανέφερε ότι ο γιατρός, προκειμένου να θεραπεύσει την κατάθλιψη και το άγχος που βίωνε και σχετιζόταν με «φόβους ότι ήταν γκέι», ρωτήθηκε από τον γιατρό για τις σεξουαλικές του φαντασιώσεις που αφορούσαν τους δυο τους. Ο γιατρός τότε είπε στον ασθενή: «Μπορείς να με αγγίξεις αν θέλεις» και άρχισε να βγάζει το παντελόνι του. Κάτι αντίστοιχο συνέβη τουλάχιστον 10 φορές στη διάρκεια των συνεδριών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.