google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Μία τρανσφοβική λοατ ανασκόπηση

ΑΡΘΡΟ - απάντηση της Μαρίνας Γαληνού
Παραβλέπω το γεγονός ότι το παρακάτω έχει τίτλο: «Γκέι και λεσβιακή ανασκόπηση» ενώ αναφέρονται και τρανς θέματα (τα τρανς θέματα αφορούν ταυτότητα φύλου και όχι σεξουαλικό προσανατολισμό), πηγαίνοντας στην 10η Οκτωβρίου που ψηφίστηκε η #νατφ, αναφέρει: «Με σοβαρές κυβερνητικές διαρροές ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που επιτρέπει την αλλαγή φύλου στα χαρτιά με μία απλή δήλωση από την ηλικία των 15 ετών».
Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά με απλή δήλωση δεν γίνεται ούτε για τους ενήλικους: υπάρχει δικαστήριο που αποφασίζει και μάλιστα με συγκεκριμένους περιορισμούς. Και για τους ανήλικους 17-18 με δικαστήριο και γονική συναίνεση. Ενώ μεταξύ 15-17 πέραν του δικαστηρίου και της γονικής συναίνεσης μετά από γνωμάτευση 7μελούς διεπιστημονικής επιτροπής, που ακόμη δεν έχει οριστεί και επομένως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν δυνατότητα για ανήλικους 15-17 [1]
Εσκεμμένη παραπληροφόρηση, ψευδής είδηση.
Αφήνω για το τέλος το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος επανειλημμένως έχει εκφραστεί θετικά υπέρ της ψυχιατρικοποίησης των τρανς ταυτοτήτων, αγνοώντας τις θέσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, εσχάτως και της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Τρανς Υγείας – WPATH [2] και το κάνει εμμέσως και εδώ παραπέμποντας στην ανακοίνωση του συλλόγου των παιδοψυχίατρων που έχουν εντελώς παρωχημένη θέση αντίθετη και με του αρμοδίου τομέα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, του Διαπολιτισμικού Τομέα [3], ενώ αντιτίθεται ακόμη στην ήδη διατυπωμένη πρόταση αναθεώρησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του διεθνούς ταξινομητικού καταλόγου ICD [4], για την πλήρη αφαίρεση των κατηγοριών F64 και F65 και αντικατάστασή τους εκτός του καταλόγου των ψυχικών διαταραχών σε άλλη κατηγορία ως απλό στάτους υπό τη σύγχρονη ορολογία «ασυμφωνία φύλου» (gender incongruence).
Πάντα, μα πάντα, η τρανς κοινότητα, υποστηρίζει χωρίς καν υποψία σκέψης όλα τα αιτήματα της γκέι και λεσβιακής κοινότητας. Το θεωρούμε παραπάνω από αυτονόητο.
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι για ορισμένους γκέι οι έννοιες της αλληλεγγύης και της υποστήριξης είναι ανύπαρκτες, καθώς πολλές φορές συναντώ τρανσφοβικούς γκέι ή λεσβίες.
Ο συγκεκριμένος είναι απλά μία συνεχής επιβεβαίωση.
Για ένα πράγμα μόνο λυπάμαι: που δημοσιεύω το λινκ και του κάνω διαφήμιση.
——-
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:
[1] Νόμος 4491/2017. Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, Άρθρο 3: 2. Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα, με εξαίρεση τους ανήλικους που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους, εφόσον υπάρχει ρητή συναίνεση των ασκούντων τη γονική τους μέριμνα και τους ανηλίκους που έχουν συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο (15ο) έτος της ηλικίας τους, εφόσον υπάρχει επιπλέον θετική γνωμάτευση διεπιστημονικής Επιτροπής που συστήνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υγείας για δύο (2) έτη, στην οποία μετέχουν: α) ένας παιδοψυχίατρος, β) ένας ψυχίατρος, γ) ένας ενδοκρινολόγος, δ) ένας παιδοχειρούργος, ε) ένας ψυχολόγος, στ) ένας κοινωνικός λειτουργός και ζ) ένας παιδίατρος, ως Πρόεδρος, άπαντες με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο ζήτημα. https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/838
[2] Δελτίο Τύπου Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Τρανς Υγείας – WPATH: Τα ιατρικά και άλλα εμπόδια στην αναγνώριση των φύλων για τα τρανς άτομα μπορεί να βλάψουν τη σωματική και ψυχική υγεία. Η WPATH αντιτίθεται σε όλες τις ιατρικές απαιτήσεις που λειτουργούν ως εμπόδια σε όσους επιθυμούν να αλλάξουν το νόμιμο φύλο ή τους δείκτες φύλου σε έγγραφα. Αυτές περιλαμβάνουν απαιτήσεις για διάγνωση, συμβουλευτική ή θεραπεία, ορμόνες αναστολής της εφηβείας, οποιαδήποτε μορφή χειρουργικής επέμβασης (συμπεριλαμβανομένης εκείνης που περιλαμβάνει στείρωση) ή οποιεσδήποτε άλλες απαιτήσεις για οποιαδήποτε μορφή κλινικής θεραπείας ή επιστολές από γιατρούς. Η WPATH υποστηρίζει ότι το καθεστώς του γάμου και του γονεϊκού ρόλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην αναγνώριση της μεταβολής των εγγράφων και αντιτάσσεται στις απαιτήσεις των ατόμων να υποβάλλονται σε περιόδους που πρέπει να ζουν «καταναγκαστικά» στο επιβεβαιωμένο φύλο τους ή σε υποχρεωτικές περιόδους αναμονής ή «ηρεμίας» μετά την υποβολή αίτησης για αλλαγή των εγγράφων. Επιπλέον, οι δικαστικές και δικαστικές ακροάσεις μπορούν να παράγουν ψυχολογικά, καθώς και οικονομικά και υλικοτεχνικά εμπόδια στη νόμιμη αλλαγή των εγγράφων και μπορεί επίσης να παραβιάζουν τα δικαιώματα ή τις ανάγκες προσωπικής ιδιωτικότητας (εδώ).
http://t-zine.gr/enosi-epangelmation-ygias-diemfylikon-kanena-ebodio-iatrikon-diagnoseon-i-symvouleftikis-oute-ston-engamo-vio-i-tin-ilikia-gia-ti-nomiki-anagnorisi-tis-taftotitas-fylou/
[3] Η θέση του Κλάδου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ)http://www.psych.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1047:2017-10-12-09-11-59&lang=el
[4] ICD 11 Beta Draft: Gender Incogruence HA40-HA41: https://icd.who.int/dev11/l-m/en#http%3a%2f%2fid.who.int%2ficd%2fentity%2f411470068.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.