google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Πώς είναι να είσαι Αιγύπτιος, δημόσιο πρόσωπο και γκέι

Ο ηθοποιός και ακτιβιστής Omar Sharif Jr., εγγονός του θρυλικού σταρ Ομάρ Σαρίφ, μίλησε για το πώς είναι να είσαι γκέι Αιγύπτιος και ταυτόχρονα δημόσιο πρόσωπο αλλά και το βάρος που εμπεριέχει αυτό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Αίγυπτο. «Κάθε πρωί ξυπνάω και με περιμένει ένα inbox κατακλυσμένο από αποκαρδιωτικά μηνύματα για την Αίγυπτο. Προέρχονται και από φίλους και από αγνώστους, μέλη της αιγυπτιακής γκέι κοινότητας που άφησα πίσω πριν πέντε χρόνια όταν έκανα come out ως ομοφυλόφιλος και αποσύρθηκα από την χώρα, κι όλοι τους έχουν υποφέρει φρικτά από βία, εκφοβισμούς ακόμη και απειλές για τη ζωή τους», λέει σε άρθρο της Hornet με τίτλο «A Voice for the Voiceless: Amidst a Brutal Crackdown, This Gay Egyptian Looks for Hope». 
 Αυτό που του ζητούν είναι να τους βοηθήσει να κάνουν ό,τι κι εκείνος. «Στα μηνύματα όλοι είναι απελπισμένοι να να κάνουν ό,τι κι εγώ: να δραπετεύσουν από μια χώρα που μαστίζεται από ένα ξέσπασμα ομοφοβίας. Επειδή δεν μπορούν όμως να το κάνουν, πολλοί μου γράφουν πως θέλουν να αυτοκτονήσουν. Δεν ξέρω τι να τους πω. Θα ήθελα να τους δώσω ελπίδα. Θα ήθελα να μην είναι ψεύτικη η ελπίδα», λέει ο 35χρονος, που τελευταία χρόνια ζει στις ΗΠΑ. 
 Ο Omar Sharif Jr. έκανε come out ως ομοφυλόφιλος το 2012 και, όπως λέει, ήθελε να χρησιμοποιήσει το ότι είναι σχετικά δημόσιο πρόσωπο -εγγονός δύο εκ των πιο αγαπημένων ηθοποιών της Αιγύπτου- για να προωθήσει την αποδοχή για τα άτομα της κοινότητας LGBTQ. Ωστόσο, προς απογοήτευσή του διαπίστωσε, πως τα πράγματα γίνονταν ολοένα και χειρότερα για τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων και σήμερα η χώρα έχει βυθιστεί στην ομοφοβία. «Τους τελευταίους μήνες, η αστυνομία έχει αρχίσει να σταματάει στο δρόμο άντρες που υποψιάζεται ότι είναι γκέι, να τους ψάχνει τα τηλέφωνα για ενοχοποιητικές φωτογραφίες ή εφαρμογές ραντεβού, να τους βάζει φυλακή με ποινές από έξι μήνες μέχρι έξι χρόνια. Υπάρχουν μαρτυρίες που σου ανακατεύουν το στομάχι και κάνουν λόγο για αστυνομικούς που υποβάλλουν υπόπτους σε αναγκαστικές εξετάσεις πρωκτού, ένα άκρως εξευτελιστικό μαρτύριο», λέει ο Omar. Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.