google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

THS FOSTERS: Η ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΥΜΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΦΥΛΕΤΙΚΗ ΟΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μια δραματική σειρά που περιγράφει μια οικογένεια (τους Φοστερς) που μεγαλώνουν μαζί βιολογικά, αλλά και άλλα υιοθετημένα παιδιά. Η Λένα αποφασίζει να φέρει στο σπίτι την Κάλι, που έχει βίαιο παρελθόν και θα φέρει τα άνω-κάτω στην οικογένεια. Η οικογένεια Φόστερ είναι μία διαφυλετική οικογένεια, η οποία αποτελείται από ένα ζευγάρι λεσβιών, τη Στεφ και τη Λίνα. Οι δύο γυναίκες μεγαλώνουν τα παιδιά τους, τον Μπράντον, ο οποίος είναι ο βιολογικός γιος της Στεφ, και τα δίδυμα, Μαριάννα και Χεσούς, τα θετά τους παιδιά. 
Η ζωή τους αλλάζει απρόσμενα, όταν η Λίνα γνωρίζει την Κάλι, μια κοπέλα η οποία κακοποιούταν και ζούσε σε διάφορες θετές οικογένειες στο παρελθόν. Η Στεφ και η Λίνα καλωσορίζουν την Κάλι σπίτι τους, νομίζοντας πως η διαμονή της θα είναι απλά προσωρινή, αλλά αυτό αλλάζει σύντομα, εφόσον η διαμονή της επιμηκύνεται. \Ηθοποιοί: Sherri Saum, Teri Polo, Maia Mitchell, Cierra Ramirez, David Lambert, Hayden Byerly, Danny Nucci, Noah Centineo.

ΓΙΑΤΙ Η ΣΕΙΡΆ ΥΜΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..
Η σειρά αγαπήθηκε όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου, εκφράζοντας με απλό ρεαλιστικό τρόπο πως είναι η οικογένεια του σήμερα. Εξάλλου στην σειρά τονίζεται ότι "το DNA δεν καθορίζει την οικογένεια, αλλά κυρίως η Αγάπη..". Μέσα από τις καθημερινές καταστάσεις των μελών της μέχρι την υιοιθέτηση της Κάλι και του Τζούντ η σειρά αποδίδει με άριστο τρόπο την εικόνα μιας σύγχρονης οικογένειας.
Πάντως η μια πρωταγωνίστρια η Τέρι Πόλο, μοιάζει καταπληκτικά με την Θέα Γκίλ την οποία είχαμε απολαύσει στο Queer as folk καθώς σε εκείνη την σειρά όπως και στο The Fosters τα ζευγάρια ομόφυλων γυναικών καταφέρνουν να ξεπερνούν τον εαυτό τους και τις δυσκολίες τους...
Η ΣΕΙΡΑ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ
Στην σειρά το στοιχείο που αφορά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα σε ορισμένα σημεία είναι τόσο όμορφο καθώς αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας. Τόσο με την αποδοχή της διαφορετικότητας ακόμα και σε επίπεδο καταγωγής καθώς η Μαριάννα είναι λατινοαμερικάνα, ενώ η σύντροφος της Τέρι Πόλο στη σειρά είναι αφροαμερικανικής καταγωγής. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σειρά το σημείο προσέγγισης της δυνατής φιλίας μεταξύ του Τζούντ και του Κόνορ εκτιμώντας ότι οι ταμπέλες είναι μόνο για τους αδαείς και όχι για τους ανθρώπους. Η σειρά φωτίζει την αναζήτηση της σεξουαλικότητας με εντελώς φυσιολογικό τρόπο και με αφοπλιστικούς διαλόγους.
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Η σειρά παρότι εκφράζει το σύγχρονο τρόπο οικογένειας είναι χρήσιμη για όλη την οικογένεια, διαμορφώνοντας τις απαντήσεις σε κάθε μορφή σχέσεων άσχετα από το φύλο. Ιδίως στις σχέσεις των νεαρών Μπράντον, Χεσούς με το άλλο φύλο αλλά κυρίως το πως μια αγαπημένη οικογένεια μπορεί να επιβιώσει και να γίνει ευτυχισμένη τελικά..
Γράφουν οι Τζούλιαν Ασημακόπουλος, Αλέξης Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.