google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Αυτοκτόνησε ο ιδρυτής του Gaydar

Ο Henry Badenhorst, ο συνιδρυτής της ιστοσελίδας γνωριμιών Gaydar πέθανε πέφτοντας στο κενό από έναν πύργο στην πατρίδα του στη Νότια Αφρική. Ο Henry Badenhorst ήταν 51 ετών και οι στενοί φίλοι του επιχειρηματία επιβεβαίωσαν την είδηση του θανάτου του στο BuzzFeed News. Δεν είναι ακόμη επίσημη η αιτία του θανάτου, αλλά μεταδίδεται πως επρόκειτο για αυτοκτονία. Μαζί με τον σύντροφό του Gary Frisch ο Badenhorst ίδρυσε το Gaydar τον Νοέμβριο του 1999. 
Τραγική ειρωνεία: o Frisch πέθανε το 2007 πέφτοντας από το μπαλκόνι ενός κτιρίου. Το ζευγάρι εμπνεύστηκε την ιστοσελίδα όταν ένας ομοφυλόφιλος φίλος τους είχε παραπονεθεί για το πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί ένας σύντροφος στα υπάρχοντα online dating sites. Ο Rob Curtis, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Gaydar, δήλωσε στο BuzzFeed News: "Πριν από δεκαοκτώ χρόνια ο Henry και ο συνεργάτης του Gary επανεφηύραν τον τρόπο με τον οποίο συναντιούνται οι ομοφυλόφιλοι, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους LGBT ανθρώπους παντού. Η ομάδα του Gaydar είναι συγκλονισμένη και λυπημένη με το θάνατο του Henry και στέλνει συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένεια του Henry. 
 Το Gaydar έφερε επανάσταση την γκέι κοινότητα και θεωρείται κομβικό σημείο στην ιστορία της. Ο Badenhorst και ο Frisch εισήγαγαν ζωντανές συνομιλίες, εξελιγμένες δυνατότητες αναζήτησης - συμπεριλαμβανομένων αναζητήσεων θέσης που επιτρέπουν να βρει κανείς ομοφυλόφιλους άνδρες στις κοντινότερες τοποθεσίες και ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που ήταν οι σελίδες προφίλ. Αυτές παρείχαν πολυάριθμα φωτογραφικά χαρακτηριστικά και έδιναν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μεταδώσουν ποιοι ήταν, τι τους άρεσε και τι έψαχναν. Και αυτό άλλαξε τα πάντα καθώς ενεργοποίησε τους ομοφυλόφιλους άνδρες που κρατούσαν μυστική την ζωή τους στην ύπαιθρο, σε χώρες όπου ήταν παράνομη η ομοφυλοφιλία, αλλά ακόμη και στις μεγάλες μητροπόλεις. 
Το Gaydar τους έκανε όλους να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης το Gaydar αποτέλσε παράδειγμα στις εφαρμογές που κυριαρχούν σήμερα όπως το Grindr, το Scruff και τo Tinder. Ο Henry Badenhorst θεωρούνταν μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της LGBT κοινότητας. Πηγή:lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.