google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΛΟΑΤ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε μια θετική προτροπή προχώρησε η Εκκλησία της Αγγλίας, με αφορμή της αντιμετώπιση του ομοφοβικού εκφοβισμού, καλώντας τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους να φορούν γυναικεία ή ανδρικά ρούχα κατά το δοκούν, ανεξαρτήτως φύλου. «Είτε πρόκειται για τιάρα είτε για φούστα μπαλέτου από τούλι και τακούνια, πυροσβεστικό κράνος ή κάπα υπερήρωα, τα αγόρια και τα κορίτσια θα πρέπει να φοράνε ό,τι επιθυμούν χωρίς να υπακούν σε στερεότυπα των φύλων» επισήμανε η Αγγλικανική Εκκλησία σε έκθεσή της, τονίζοντας ακόμα πως ιδίως τα σχολεία θα πρέπει να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για «εξερεύνηση και παιχνίδι». 
Η έκθεση των Αγγλικανών εστάλη σε 4.700 θρησκευτικά σχολεία (με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου του Κάντερμπουρι) και περιγράφει διάφορους τρόπους για να παταχθεί ο εκφοβισμός εις βάρος ομοφυλοφίλων, αμφιφυλοφίλων και διεμφυλικών μέσα στις σχολικές αίθουσες. Παρά το γεγονός πως η Βρετανία είναι μία από τις λιγοστές χώρες όπου τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Τρανς) έχουν συνταγματικά ίσα δικαιώματα, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα διακρίσεων και κακομεταχείρισης.
 Πριν από μερικές ημέρες, η φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ανέφερε σε έκθεσή της πως σχεδόν οι μισοί μαθητές ΛΟΑΤ υφίστανται εκφοβισμό και πως περισσότερα από δύο στα πέντε διεμφυλικά παιδιά στη Βρετανία έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. 
 εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.