google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Τα επιρρήματα, ο ρατσισμός και το νοσοκομείο της Ζακύνθου


Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα για το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ ένα άκρως ρατσιστικό σχόλιο που είχε στόχο τη διοικήτρια του ιδρύματος απ’ τον διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά.
Μετά τα τελευταία γεγονότα, την κατάθεση της διοικήτριας Δέσποινας Τσαρίδου στον εισαγγελέα, το 350 σελίδων πόρισμα Πέτρου για την κατάσταση των χειρουργείων και τις αντεγκλήσεις με το προσωπικό του νοσοκομείου και συνδικαλιστές, είχαμε μια παρέμβαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, μια συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στο «Αγιος Διονύσιος» και μια ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ Ζακύνθου του προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου και διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου, Νίκου Ποταμίτη, που προκάλεσε σάλο.
«Δεν ξέρω αν είναι αλλοδαπή, από πού είναι, μήπως από τη Βόρεια Ελλάδα, πολύ Βόρεια Ελλάδα, πάνω από τα σύνορα, τι να πω», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο ο κ. Ποταμίτης, σχολιάζοντας την κακή -κατά την άποψή του- χρήση ενός επιρρήματος από τη διοικήτρια σε ένα επίσημο έγγραφο που έφερε την υπογραφή της. Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα, ωστόσο ο κ. Ποταμίτης επέμενε διερωτώμενος: «Μα δεν ξέρει σωστά ελληνικά η διοικήτρια του νοσοκομείου;». Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση του κ. Ποταμίτη ήταν επιεικώς απαράδεκτη και ανάρμοστη για διευθυντή κλινικής ΕΣΥ.
Η διοικήτρια του νοσοκομείου απάντησε με μια μακροσκελή ανακοίνωση, σημειώνοντας: «Οταν δεν έχεις επιχειρήματα να συνεισφέρεις σ’ έναν δημοκρατικό διάλογο, τότε χρησιμοποιείς προσωπικές ύβρεις. Οταν οι ύβρεις αποτελούν ρατσιστικό παραλήρημα, είναι βέβαιο ότι οδηγούμαστε σε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και ρίχνουμε νερό στον μύλο του φασισμού».
Με την ανακοίνωση καλεί φορείς, μεταξύ άλλων το υπουργείο Υγείας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο κ.ά., να τοποθετηθούν δημόσια στη δήλωση του κ. Ποταμίτη. Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με δήλωσή του, έκανε λόγο για «τοπική διαπλοκή» που, αν και «βαριά τραυματισμένη, συνεχίζει να προκαλεί στη Ζάκυνθο». Στο ίδιο μήκος κύματος και η συνέντευξη Τύπου της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου, όπου, σύμφωνα με το μέλος της, Χ. Καραπάνο, «μόνο ένα περιστατικό υφίσταται, αυτό της άτυχης θανούσης κοπέλας. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν με σκοπό να κατευθύνουν την έρευνα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Μια δυσφήμηση που, όπως φαίνεται από τα στοιχεία και από τις έρευνες που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης, έγινε σκόπιμα από μια ομάδα γιατρών του νοσοκομείου».
Μένει να δούμε ποιος τελικά έχει δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.