google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

7 ταινίες που γιορτάζουν την αγάπη και τη διαφορετικότητα

10 ταινίες που έχουν αφηγηθεί τη ζωή ενός απλού straight ζευγαριού λευκών ανθρώπων; Σίγουρα μπορείς. Μπορείς τώρα να σκεφτείς 10 ταινίες αφιερωμένες στον έρωτα ενός straight ζευγαριού, με τα καλά και τα κακά του; Πιστεύω μπορείς βρεις πάνω από 10. Μπορείς όμως να βρεις 10 ταινίες που εξυμνούν την αγάπη που βιώνουν οι gay, οι λεσβίες και οι τρανς άνθρωποι; Μάλλον όχι. Ο κινηματογράφος ξεχειλίζει από αναφορές στην καθημερινότητα της δυτικής κοινωνίας και στη ζωή των λευκών straight ανθρώπων, αλλά με το ζόρι γεμίζει μια λίστα με ταινίες που αφορούν άλλες κοινωνικές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχουν κάνει την εμφάνισή τους εξαιρετικές ταινίες, στις οποίες βλέπουμε ιστορίες ανθρώπων από την lgbtqi κοινότητα.
 Για πρώτη φορά έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ήρωες, που υπό άλλες συνθήκες θα έμεναν στην αφάνεια για πάντα, να μάθουμε πώς βιώνουν τον έρωτα και την απώλεια και πως αντιμετωπίζουν τα απλά, καθημερινά πράγματα που ζούμε όλοι μας. Μα, πάνω από όλα, οι άνθρωποι της lgbtqi κοινότητας, έχουν πλέον στη διάθεσή τους ιστορίες, με τις οποίες μπορεί να ταυτιστούν και ήρωες που μπορεί να τους κάνουν να νιώσουν λιγότερο μόνοι. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις μια λίστα με 7 ταινίες, που γιορτάζουν την αγάπη και τη διαφορετικότητα και αποδεικνύουν ότι ''love is love''.
 Call me by your name 
Η λίστα ανοίγει πανηγυρικά με την ταινία που έκλεισε τις Νύχτες και έγινε αφορμή για να στηθεί αυτό το θέμα. Το ''Call me by your name'' του Luca Guadagnino θα σε πάει πίσω, στο καλοκαίρι του '83 και στη Β. Ιταλία, όπου ο 17χρονος Elio έζησε έναν υπέροχο έρωτα με τον Oliver. Μια πανέμορφη ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Andre Aciman, γεμάτη χρώματα, μουσική, φαγητό, έρωτα και φανταστικές ερμηνείες από τους Timothée Chalamet και Armie Hammer, που θα σε συγκινήσει. Έρχεται στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2018 από την Feelgood Entertainment Una mujer fantástica
 Άλλη μια ταινία που είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ''Νύχτες Πρεμιέρας'', παρουσία μάλιστα και της πρωταγωνίστριας Daniela Vega. Η ιστορία της ''Φανταστικής Γυναίκας'' του Sebastián Lelio έρχεται από την μακρινή Χιλή και αφορά την Marina, μια τρανσέξουαλ που χάνει τον άντρα που αγαπούσε και αντιμετωπίζει την απροθυμία της οικογένειάς του να την συμπεριλάβει στο πένθος. Η ερμηνεία της Daniela θα σε συγκινήσει και θα σου δείξει την σκληρή πλευρά της ζωής που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι τρανς άνθρωποι. Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες στις 5 Οκτωβρίου 
 Moonlight 
Ο Barry Jenkins βάζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο έναν gay μαύρο άντρα και ρίχνει φως σε όλες τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ενώ μεγαλώνει μέσα στις βίαιες γειτονιές του Μάιαμι. Το ''Moonlight'' κέρδισε δίκαια το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το Όσκαρ Σεναρίου και Καλύτερης Β' Ανδρικής Ερμηνείας τον περασμένο Φεβρουάριο και μπαίνει επάξια στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας (τουλάχιστον). 
 Στρέλλα 
Ένας 45χρονος πρώην κατάδικος και μια 25χρονη τρανσέξουαλ πόρνη μπλέκονται σε μια ιστορία αγάπης που μοιάζει καταδικασμένη από την αρχή με φόντο τα σκοτεινά σημεία της Αθήνας. Η ''Στρέλλα'' του Πάνου Κούτρα θα σε κάνει να κλάψεις, θα σου προκαλέσει αυτό τον κόμπο στο λαιμό και θα σου δείξει μια άλλη πλευρά της αγάπης και το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας, απέναντι στα άτομα που δεν είναι ''κανονικοί''. 
 Tangerine 
Πριν πω οτιδήποτε για το ''Tangerine'' του Sean Baker θα ήθελα να δεις το trailer. Τώρα, που είδες την εικόνα, πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι ο Baker γύρισε όλη την ταινία χρησιμοποιώντας το iPhone 5s; Ο indie σκηνοθέτης παρουσιάζει την ιστορία δύο τρανς γυναικών και όπως είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Popcode.gr ''Το Tangerine είναι για τη φιλία, την απιστία, την αδελφικότητα. Προσπαθώ πάντα να βρίσκω θεματικές σε κάθε ιστορία με τις οποίες μπορεί να ταυτιστεί οποιοσδήποτε άνθρωπος, οπουδήποτε στον κόσμο''. Μπορείς να δεις το ''Tangerine'' στο Netflix 
 Carol 
Πόσο εύκολο είναι να εκφράσουν τα συναισθήματά τους δύο γυναίκες που ζουν στην δεκαετία του '50 και νιώθουν τρομερή έλξη η μία για την άλλη; Η Cate Blanchett και η Rooney Mara δίνουν ζωή στις ηρωίδες της Patricia Highsmith και μαγεύουν το κοινό με τα βλέμματά τους και τα υποβόσκοντα συναισθήματα που πλημμυρίζουν τα κάδρα του Todd Haynes.
 Laurence Anyways 
Και κλείνουμε με την υπέροχη ταινία του Xavier Dolan, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε την ιστορία του Laurence Alia, ενός άντρα που αποφάσισε ότι θέλει να αλλάξει φύλο και κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης βρήκε συμμάχους αλλά και εχθρούς. Μια υπέροχη ιστορία, που θα σε κάνει να κλάψεις και να νιώσεις το μεγαλείο ψυχής των ανθρώπων που αποφασίζουν να σταματήσουν να κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.