google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ομοφυλόφιλη πρωθυπουργός της Σερβίας στο Gay Pride

Η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη πρωθυπουργός της Σερβίας κατέβηκε μαζί με εκατοντάδες ακτιβιστές την Κυριακή στην παρέλαση Υπερηφάνειας που διοργανώθηκε, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, στη βαλκανική χώρα. Κρατώντας τη χαρακτηριστική σημαία του Gay Pride με το ουράνιο τόξο, μπαλόνια και ένα πανό που έγραψε «Για την αλλαγή», εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βελιγραδίου πριν αρχίσουν την πορεία στους δρόμους της πόλης. 
 Όπως ήταν φυσικό, πολλοί ήταν εκείνοι που πλησίασαν την πρωθυπουργό Ana Brnabic για να την χαιρετίσουν από κοντά και να βγάλουν μαζί της φωτογραφίες. «Η κυβέρνηση είναι εδώ για όλους τους πολίτες και θα διασφαλίσουμε το σεβασμό στα δικαιώματα όλων. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως η διαφορετικότητα είναι που κάνει την κοινωνία μας πιο δυνατή, πως μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε η Ana Brnabic. 
Αν και εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν ακροβολιστεί από άκρη σε άκρη σε όλη την πόλη και ελικόπτερα πετούσαν σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης, όσοι βρέθηκαν εκεί είπαν πως το κλίμα ήταν πολύ πιο ήρεμο από προηγούμενες χρονιές. Η ομοφοβία εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη στη Σερβία και τις υπόλοιπες βαλκανικές κοινότητες. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία σύγκρινε την ομοφυλοφιλία με την αιμομιξία. Πηγή: lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.