google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Εκστρατεία ενάντια στο ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία

Μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πωλ Πογκμπά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την προσπάθεια για μεγαλύτερη ένταξη, ποικιλία και προσβασιμότητα στο ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη. Η UEFA εγκαινίασε στο Μονακό την EqualGame, τη νέα εκστρατεία κοινωνικής ευθύνης της UEFA RESPECT. Μία εκστρατεία, η οποία ευθυγραμμίζεται με το όραμα του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν για αύξηση της συμμετοχής και προσβασιμότητας στο ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ως εκστρατεία ψηφιακών και κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που περιλαμβάνει παγκόσμια αστέρια ποδοσφαίρου, αλλά και απλούς παίκτες και φιλάθλους, το EqualGame θέλει να δημιουργήσει θετική ευαισθητοποίηση του κοινού για όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο . Όπως για παράδειγμα ποδόσφαιρο για άτομα με σωματικές ή ψυχικές βλάβες, για μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Ο Λιονέλ Μέσι, πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να σπάσει τα εμπόδια και δίνει την υποστήριξή του στο EqualGame: «Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, ο αθλητισμός με έχει διδάξει πολλά πράγματα, αλλά πάνω απ 'όλα μου έδειξε ότι το ποδόσφαιρο είναι πραγματικά ένα παγκόσμιο παιχνίδι που είναι προσβάσιμο σε όλους, ανεξάρτητα από εθνικότητα, ηλικία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο λειτουργεί ισοπεδωτικά στην κοινωνία μας αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους όσους συμμετέχουν στο παιχνίδι. Ενώ όλοι είναι διαφορετικοί είμαστε όλοι ενωμένοι από ένα κοινό πάθος για ένα άθλημα που ανήκει πραγματικά σε κάθε ένας από εμάς. Είμαι δίπλα στην καμπάνια EqualGame της UEFA, επειδή πιστεύω στην τεράστια δύναμη του αθλήματος και την ικανότητά του να αλλάξει τις προοπτικές μας στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα
Η κεντρική αρχή του EqualGame εκφράζεται ως «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από ποιοι είστε, από πού βρίσκεστε ή πώς παίζετε». Η νέα εκστρατεία υπογραμμίζει επομένως την αποστολή της UEFA να εξασφαλίσει ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους και ότι υπάρχει σεβασμός στην ισότητα μεταξύ των εθνοτήτων, του φύλου, της ηλικίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της σωματικής ικανότητας και των κοινωνικών διαφορών. Έτσι, το EqualGame θα βοηθήσει να επαναβεβαιωθεί η πεποίθηση, ότι παρόλο που οι άνθρωποι που παίζουν και αγαπούν το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικοί, είναι όλοι είναι ίσοι μέσα από ένα κοινό πάθος για το άθλημα. Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σεφερίν, πιστεύει ότι η ευρωπαική ομοσπονδία θα πρέπει να ένας κοινωνικός οργανισμός, που σημαίνει ότι η UEFA έχει μια στάση μηδενικής ανοχής στον ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία ή οποιαδήποτε μορφή διακρίσεων: «Είναι ζωτικής σημασίας η UEFA να κάνει το ποδόσφαιρο προσιτό για όλους και, μέσω της δύναμης του αθλητισμού, να γίνει παγκόσμιος ηγέτης για την καταπολέμηση της κοινωνικής ανισότητας.
Η νέα πρωτοβουλία EqualGame στοχεύει να βοηθήσει στην προσέγγιση της ποδοσφαιρικής κοινότητας και να διασφαλίσει ότι αξίες όπως η ένταξη, η ισότητα των φύλων και η καταπολέμηση των διακρίσεων συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του οράματος και των πεποιθήσεων της UEFA». Μιλώντας για το EqualGame, ο Γάλλος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πωλ Πογκμπά είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μου αρέσει το παιχνίδι. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι διαφορετικοί, αλλά όλοι μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος στην αγάπη μας για το ποδόσφαιρο, αυτό σημαίνει ότι το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους. Την ευκαιρία να παίξεις και να το απολαύσεις. Γι 'αυτό υποστηρίζω την καμπάνια EqualGame της UEFA . Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι ανεξάρτητα από το ποιος είσαι και από όπου και αν βρίσκεσαι, υπάρχει ένας τρόπος να εμπλακείς και να απολαύσεις το ποδόσφαιρο. Αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποικιλομορφία και την πρόσβαση, τότε το ποδόσφαιρο, το παιχνίδι θα μεγαλώσει και θα είναι καλύτερο για όλους. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει και να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ίσοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.