google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ..ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ LGBT ΤΥΠΟ

ΚΟΡΥΦΗ ,λήθεια, μια τόσο «προχωρημένη» κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του gay περιοδικού Antivirus και να μιλήσει για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων με αφορμή το  Gay Pride που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Σύνταγμα δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης»;  Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ο πρώτος διδάξας. Ποιοί είναι αλήθεια, οι πολιτικοί που, μεταξύ άλλων, έχουν κάνει δηλώσεις και δώσει συνεντεύξεις και έχουν φωτογραφηθεί  - εν αγνοία τους και μη - σε περιοδικά LGBT;


Μπάρακ Ομπάμα: Ο πρώτος εν ενεργεία Πρόεδρος σε εξώφυλλο LGBT περιοδικού 

Ηταν το πρόσωπο του Μπάτρακ Ομπάμα που κόσμησε εξώφυλλο του περιοδικού OUT, κάνοντας τον ίδιο τον πρώτο ενεργό πρόεδρο των Η.Π.Α που εμφανίζεται ανοιχτά σε LGBT περιοδικό. Αφορμή για τη φωτογράφηση αυτή στάθηκε η βράβευση του ως «Σύμμαχος της Χρονιάς» (Ally of the Year), από το ίδιο περιοδικό που κάθε χρόνο δημοσιεύει τη λίστα με τα 100 πρόσωπα που συνέβαλαν στην προώθηση των LGBT δικαιωμάτων. ΄Οπως ανέφεραν οι άνθρωποι του περιοδικού «αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος εν ενεργεία φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο ενός LGBT τίτλου, μια ιστορική στιγμή από μόνη της και μια δήλωση για το πόσο η κυβέρνησή του κατάφερε να προωθήσει ένα θέμα που αμαύρωσε τη φήμη τόσο του προέδρου Κλίντον όσο και του Μπους. Θα μπορούσε να αμαυρώσει και τη φήμη αυτού του προέδρου, αλλά χάρη στη μετατροπή του το 2012, έθεσε τις βάσεις για την εκπληκτική πορεία των πραγμάτων που οδήγησαν στη φετινή απόφαση του Α. Δικαστηρίου, στις 26 Ιουνίου, θέτοντας αντισυνταγματική την άρνηση του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών να παντρευτούν». 


Χίλαρι Κλίντον: The Advocate interview

Τον Ιούλιο του 2016 η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων σ' όλους τους υποστηρικτές, τις οικογένειές τους και τους φίλους που ποτέ δεν σταμάτησαν να επιμένουν ότι αυτό που είναι σωστό, είναι σωστό». Ο λόγος για τη συνέντυεξη της υποψηφίου για την προεδρική καρέκλα των ΗΠΑ στο «The Advocate», το αμερικανικό LGBT περιοδικό που τυπώνεται μηνιαίως και είναι διαθέσιμο συνδρομητικά. Η κίνηση έγινε ως «άνοιγμα» στην ομοφυλοφιλική κοινότητα των ΗΠΑ εν όψει των προεδρικών εκλογών που έγιναν πριν το τέλος του συγκεκριμένου έτους.


Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Κανείς δεν πρέπει να στοχοποιείται για τη σεξουαλική του ταυτότητα

Το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας που έδωσε συνέντευξη και φωτογραφήθηκε για το μεγάλο gay περιοδικό «Attitude» δεν ήταν άλλος από τον Γουίλιαμ τον Ιούνιο του 2016. Την ανακοίνωση-έκπληξη έκανε ο ίδιος ο πρίγκιπας αφού υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στο gay club του Ορλάντο. «Κανείς δεν πρέπει να γίνεται στόχος bullying για τη σεξουαλική του ταυτότητα», ανέφερε, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά καλώντας μάλιστα όσους δέχονται εκφοβισμό για τη σεξουαλικότητά τους να μη διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια.


Ο Τζάστιν Τριντό στο Tetu

΄Ενα από τα μέσα που έχει επιλέξει να δώσει αποκλειστική συνέντευξη ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστον Τριντό, ο οποίος έχει αναλάβει την εξουσία το 2015 σε ηλικία 43 ετών, είναι γνωστός για τις ανοιχτές του απόψεις κι έχει συμμετάσχει, μάλιστα και στο Gay Pride του Καναδά είναι το περιoδικό Tute οπου έχει μιλήσει, μεταξύ άλλων, για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. 


Μακρόν ημίγυμνος σε εξώφυλλο gay εντύπου: Μια πόζα που δεν έγινε ποτέ...

ΜΙα εβδομάδα πριν τις γαλλικές εκλογές ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίστηκε ημίγυμνος σε έντυπο της LGBT κοινότητας Η φωτογραφία του Γάλλου υποψηφίου στο περιοδικό Garcon προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και σχολίων ενώ άνοιξε και τη συζήτηση γύρω από τις διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων στη χώρα. Φυσικά, δεν ήταν αληθινή. Αποτέλεσε προϊόν μοντάζ, όπως ανέφεραν οι συντάκτες του, που αστειευόμενοι είπαν ότι «παρουσιάζει τα φυσικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου». Συγκεκριμένα, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού χαρακτήρισε το εξώφυλλο ως ένα είδος «ακτιβισμού», για «έναν πολιτικό που από νωρίς έδειξε μια προοδευτική κατεύθυνση, πάνω στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί μια σειρά από επιδιώξεις μας αναφορικά με την εξέλιξη των δικαιωμάτων των LGBT.
Πηγή the toc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.