google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Νέο κρούσμα επιθέσεων με πέτρες σε gay

Πληθαίνουν μέρα με την ημέρα τα κρούσματα επιθέσεων σε gays λουόμενους στο Βροντόνερο. Με νέα επιστολή-διαμαρτυρία της η gay κοινότητα του νησιού δημοσιοποιεί τα περιστατικά επιθέσεων με πέτρες, στη συγκεκριμένη παραλία. Η πιο πρόσφατο έφτασε στην εφημερίδα μας την Τετάρτη και περιγράφει συμβάν που έζησε ο συντάκτης του κειμένου, όταν με το σύντροφό του βρέθηκε στην παραλία του Βροντόνερου για μπάνιο. Όπως περιγράφει, την ώρα που το ζευγάρι αποχωρούσε από την παραλία και είχε φτάσει στην είσοδό της, δέχτηκε βροχή από πέτρες, που κάποιος πετούσε από ψηλότερο σημείο της πλαγιάς.
Για περίπου μισό λεπτό προσπαθούσαν να αποφύγουν την επίθεση και όταν αυτή σταμάτησε, έτρεξαν γρήγορα προς το σημείο από όπου ο άγνωστος έριξε τις πέτρες, μία απόσταση περίπου 500 μέτρων, κάτω από την τοποθεσία του ΧΥΤΑ. «Δυστυχώς είχε προλάβει να φύγει. Βέβαια λίγο πιο πάνω υπήρχε ένας άνδρας, νέος σε ηλικία και έκοβε χόρτα. Όταν πήγαμε κοντά και τον ρωτήσαμε εάν είδε κάποιον να φεύγει από τον συγκεκριμένο λόφο μάς είπε ότι είδε δύο άτομα με μηχανάκια, περίπου στα 40, να φεύγουν προς την περιοχή που βγαίνει στον ΧΥΤΑ. Βεβαίως δεν τον πιστέψαμε και θεωρήσαμε ότι αυτός μας πέταξε τις πέτρες διότι δεν ακούσαμε ούτε μηχανάκια αλλά, περισσότερο η συμπεριφορά του, αυτό μάς έδειχνε. Δυστυχώς δεν είχαμε αποδείξεις και φύγαμε».
Ο συντάκτης της επιστολής θέτει ορισμένα ερωτήματα όπως τι θα γινόταν αν υπήρχε τραυματισμός από τις πέτρες, τι θα γινόταν εάν στη θέση τους ήταν ένα ζευγάρι τουριστών, ποια θα είναι η εικόνα της Ζακύνθου στο εξωτερικό με τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών και κυρίως, αν μπορεί να βοηθήσει κανείς για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Αναφέρει εξάλλου ότι, ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει επώνυμη καταγγελία για τα περιστατικά είναι γιατί θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες καταστάσεις αν δημοσιοποιήσουν το γεγονός ότι είναι gay, σε μια κοινωνία κλειστή και, όπως φαίνεται, καθόλου έτοιμη να τους αποδεχτεί.
Υπενθυμίζεται ότι σε τμήμα της παραλίας του Βροντόνερου καταφεύγουν gays για το μπάνιο τους. Εδώ και δύο χρόνια δέχονται συνεχείς επιθέσεις με πέτρες, από το ύψωμα της περιοχής, ενώ έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες με τσιμεντένια «παρατηρητήρια» των διωκτών τους, πράξη πλήρως παράνομη αφού η περιοχή προστατεύεται από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.