google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Οι "Blender" της Πάτρας και τα συνθήματα στους τοίχους για την ομοφοβία

Εδώ και καιρο αρκετοί τοίχοι σε κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους της πόλης έχουν γεμίσει με συνθήματα στήριξης των ομοφυλόφιλων στην Πάτρα. Με αρκετή δόση χιούμορ τα συνθήματα αυτά προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των περαστικών και να περάσουν μηνύματα κατά της ομοφοβίας και υπέρ της ελευθερίας στις σεξουαλικές επιλογές.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες μερικά από τα συνθήματα που ξεχωρίζουν αναφέρουν: «Όχι στη βία ναι στη λεσβία», «Μαμά είμαι τρανς», «Είμαι γκέι – Ε και;». Την ιδιαίτερη αυτή καμπάνια υπογράφει η Πατρινή κοινότητα LGBTQI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer or Questioning and Intersex), με το όνομα blender.
Ποίοι είναι όμως οι blender και τί πρεσβεύουν; Πρόκειται για μια ομάδα που μέσω διάφορων δράσεων (προβολή ταινιών, συνθήματα στους τοίχους, σελίδα στο facebook κ.α.) εκφράζει την εναντίωσή της προς τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τον σεξισμό, την τρανσφοβία και παράλληλα στόχος είναι η στήριξη της διαφορετικότητας.
Μια από τις δράσεις τους με την οποία έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην πόλη, ο χρωματισμός των σκαλιών στην οδό Γεροκωστοπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.