google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Athens Pride 2017: 'Η ΑΘΗΝΑ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'-ΦΩΤΟ

ΕΙΚΟΝΕΣ γεμάτες υπερηφάνεια σε μια πόλη γεματα απο τα χρώματα του ουρανίου τόξου, γεμάτη απο χαρούμενες φωνές και πρόσωπα, γεμάτη απο ανθρωπιά. Γιατι όλοι θελουμε να λάβουμε τον κόσμο μας καλύτερο και τους γύρω μας, γιατι όλοι θελουμε ισότητα και αλληλεγγύη, γιατι όλοι θελουμε αγάπη και ανθρωπιά σε μια χώρα που γέννησε τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Αυτο ας μην το ξεχνάμε..
ΤΟ ATHENS PRIDE 2017 ίσως ήταν το καλύτερο των τελευταίων ετών με πολλαπλά μηνύματα από την Κυβέρνηση, την περιφέρεια Αττικής, τον Δήμαρχο Αθηναίων, τους εκπροσώπους πρεσβειών αλλά και πλήθος οργανώσεων.

Για πρώτη φορά φέτος το Athens Pride ή Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2017 διεξάγεται στην πλατεία Συντάγματος. Oι κύριες εκδηλώσεις άριχσαν  το απόγευμα του Σαββάτου με κεντρικό σύνθημα «Θέμα Παιδείας» επιχειρώντας να αναδείξουν τη σημασία των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η LGBTQI κοινότητα. 

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, που φέτος λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην πλατεία Συντάγματος, μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, στο οποίο αναφέρεται στην σημασία της προάσπισης του δικαιώματος στη διαφορετικότητα και της καταδίκης κάθε διάκρισης. 
Το μήνυμα έχει ως εξής: «Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Υπερασπίζεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και καταδικάζει κάθε διάκριση. Ήδη από το 2011 θέσαμε το Athens Pride υπό την αιγίδα του δήμου -είχα αναλάβει αυτή τη δέσμευση προεκλογικώς- και είμαι υπερήφανος που από τότε, κάθε χρονιά, κηρύσσω την έναρξή του. Φέτος κάνουμε ένα ακόμη, πιο συμβολικό, βήμα: με χαρά ικανοποιούμε το αίτημα και το Athens Pride 2017 πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Αθήνας και της χώρας, στο Σύνταγμα. Στέλνουμε σαφές και αποφασιστικό μήνυμα ότι ο σεβασμός στον διπλανό μας και τα δικαιώματά του είναι ζήτημα παιδείας, όπως πολύ σωστά επισημαίνει το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, αλλά και ζήτημα πολιτισμού και εκπαίδευσης. Το μέτωπο αντίθεσής μας με τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία -που ευνοείται και από την άγνοια- είναι διαρκές και συστηματικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.