google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Κινητικότητα στην Ταϊβάν για τους γάμους ομοφυλοφίλων

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ταϊβάν βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση μιας υπόθεσης που είναι πιθανό να αναδείξει τη χώρα στο πρώτο ασιατικό κράτος που αποδέχεται τους γάμους ομοφυλοφίλων. Το θέμα έχει φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο από έναν ομοφυλόφιλο ακτιβιστή αλλά και αξιωματούχους των αρχών από την πρωτεύουσα Ταϊπέι.
Στο κοινοβούλιο της χώρας γίνεται επίσης συζήτηση νομοσχεδίου που θα επιτρέπει τον γάμο ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου φύλου. Η κοινωνία έχει διχαστεί, όπως γράφει το BBC, ενώ οι συντηρητικοί έχουν εκφράσει έντονες αντιδράσεις. Δεκατέσσερις δικαστές είναι εκείνοι που υποδέχονται και εξετάζουν τα επιχειρήματα σχετικά με το εάν η αναφορά στο αστικό δίκαιο της χώρας πως ο γάμος είναι ένωση ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα είναι αντισυνταγματική. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο βετεράνος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων Chi Chia-wei, η απόπειρα του οποίου να παντρευτεί τον σύντροφό του το 2013 απορρίφθηκε.
Οι αρχές της Ταϊπέι, που γίνονται δέκτες αιτημάτων για γάμους μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, έχουν επίσης προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας διευκρινίσεις. Η συζήτηση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες. Υπέρμαχοι των γάμων ομοφυλοφίλων με σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δικαστήριο της Ταϊπέι. Το ίδιο έκαναν και ακτιβιστές κατά των γάμων μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.
Τον Δεκέμβριο το κοινοβούλιο της Ταϊβάν ενέκρινε προσχέδιο νόμου που επιτρέπει τους γάμους ομοφυλοφίλων και η δεύτερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου ήταν προγραμματισμένη για τώρα. Όπως εξηγεί το BBC, η πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen έχει δηλώσει πως θα υποστηρίξει την ισότητα στον γάμο και η χώρα είναι γνωστή για την προοδευτικότητά της και το δραστήριο κίνημα ΛΟΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.