google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ήταν το κλίμα στο Συνέδριο που διοργάνωσε το Πολύχρωμο σχολείο παρουσία της εκπαιδευτικής Κοινότητας επιβεβαιώνοντας ότι με διάλογο, ενημέρωση, γνώση μπορεί να υλοποιηθεί η ισότητα αλλά κυρίως η κατανόηση της νέας γενιάς.
Για το συνέδριο σε δήλωσή του στο LGBT Greece αλλά και μέσα από την σελίδα του, ο Πέτρος Σαπουντζάκης τόνισε χαρακτηριστικά για τα αποτελέσματα του συνεδρίου:
"Στο Συνέδριο πετύχαμε φέτος για πρώτη φορά σε τόση έκταση έναν βασικό στόχο μας. Να συνομιλούν με τον σοβαρότερο τρόπο η κλασική εκπαιδευτική κοινότητα, δηλαδή ένας κλασικός φορέας αναπαραγωγής στερεοτύπων, με τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Και να συνομιλούν σε ένα εξαιρετικό κλίμα σεβασμού και ενσυναίσθησης. 
Η ομόφωνη αποτίμηση των συνέδρων εκπαιδευτικών ειδικά στο τέλος ήταν ότι έχουν ανάγκη από την πραγματική επαφή με τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, σε αυτό το κλίμα. Ειδικά η παρουσία πολλών νονμπάιναρι ή/και τρανς ατόμων (το "ή/και" πάει στους διαφορετικούς τρόπους αυτοπροσδιορισμού) είτε από την θέση των εισηγητριών, είτε από τη θέση του κοινού, των εθελοντριών ή των ατόμων που μίλησαν στους κύκλους βιωμάτων, ήταν η απόδειξη της επιτυχίας. Προσωπικά μιλώντας, η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν όταν είδα στο κοινό μία γνωστή μου εκπαιδευτικό που βρίσκεται σε περίοδο επιβεβαίωσης φύλου.
 Γνωρίζω με πόση προσοχή και πόσο σταδιακά βήματα προχωράει και τι σημαίνει όλο αυτό γι' αυτήν. Για να υπάρξει αυτή η επιτυχία χρειάστηκε εξαιρετικά προσεγμένος σχεδιασμός και είχε προηγηθεί η επίτευξη μίας σειράς από μελετημένους στρατηγικούς στόχους. Και εννοείται ότι αντιμετωπίστηκε όλο αυτό με σοβαρότητα από όλα τα μέρη. Όσα τουλάχιστον κατανοούσαν τι σημαίνει εκπαιδευτικός χώρος, ποιες είναι οι αξίες του και πώς στεκόμαστε σε αυτόν ώστε να δείχνουμε σεβασμό σε όλα τα άτομα. Από εκεί και πέρα, όσα δημοσιεύματα από τον ακροδεξιό χώρο μας στοχοποιούν και μιλούν για τέρατα, δεν μας αφορούν. (Το ίδιο επίσης δεν μας αφορούν άτομα εντός κοινότητας που λειτουργούν εγωκεντρικά και μετατοπίζουν μια ζωή την ατζέντα στο πρόσωπό τους. Μεγάλο κρίμα γι΄ αυτά). 
 Η χαρά της συνάντησης αυτών των τόσο διαφορετικών ανθρώπων σε ένα τόσο ζεστό κλίμα αγάπης και σεβασμού είναι κάτι που θα μας ενδυναμώνει για πολύ πολύ καιρό. Γιατί έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε ακόμα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.