google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Το συγκινητικό "Moonlight" αποθεώθηκε στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις!

Μπορεί να παίζεται μόνο σε μία προβολή, στις 20.00, στην 2η αίθουσα του Πάνθεον της Πάτρας που λειτουργεί και πάλι ως κινηματογραφική, μετά από 7 χρόνια που ήταν κλειστή, ωστόσο το Οσκαρικό «Moonlight» του 38χρονου μαύρου σκηνοθέτη από το Μαιάμι των ΗΠΑ, Μπάρι Τζένκινς έχει κερδίσει την προτίμηση των Πατρινών σινεφίλ. '
Μάλιστα το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το περασμένο τετραήμερο 9-12 Φεβρουαρίου 2017, η συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη ταινία που σε κάνει να σκέφτεσαι φεύγοντας από την αίθουσα, σχεδόν πέρασε σε εισιτήρια στο Πάνθεον το πολυδιαφημισμένο και άκρως εμπορικό «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι» σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Φόλει. Το «Moonlight» που είναι υποψήφιο για 8 Όσκαρ με μεγάλο αντίπαλο το «La la land» που ήδη κέρδισε και 5 βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μοιάζει ανίκητο, είναι μία μικρή ανεξάρτητη ταινία που από την πρεμιέρα του στο Telluride Film Festival στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, έχει εισπράξει τα εγκωμιαστικά σχόλια των κριτικών ενώ και εισπρακτικά στις ΗΠΑ έχει φτάσει τα 20,5 εκατομμύρια δολάρια. 
Στην Πάτρα υπολογίζεται ότι είδαν το περασμένο τετραήμερο το «Moonlight» κοντά στους 400 θεατές, ανάμεσα τους και σινεφίλ μεγαλύτερων ηλικιών. Τον κεντρικό ήρωα Σαρόν, τον υποδύεται στις τρεις ηλικιακές φάσεις του, από παιδί, έφηβο και ώριμο μαύρο άνδρα, οι Alex R. Hibbert, Ashton Sanders και ο Trevante Rhodes, οι οποίοι όπως διαβάσαμε δεν συναντήθηκαν καθόλου στη διάρκεια των γυρισμάτων, κι όμως βλέποντας τους στην ταινία νιώθεις να έχουν την ίδια μελαγχολική ματιά. Ειδικά ο 27χρονος Trevante Rhodes με καταγωγή από την Λουιζιάνα, είναι εξαιρετικός όπως εξαιρετικοί είναι όλοι οι ηθοποιοί, από τον 37χρονο Άντρε Χόλαντ που υποδύεται τον παιδικό φίλο Κέβιν του Σαρόν έως τον 42χρονο μυώδη Μαχερσάλα Αλί (υποψήφιος για το Όσκαρ β’ ανδρικού) στο ρόλο του άνδρα που βοηθά και κηδεμονεύει κατά κάποιο τρόπο τον μικρούλη Σαρόν (η σκηνή που του μαθαίνει κολύμπι είναι συμβολική και ωραία στημένη), τη 40χρονη Ναόμι Χάρις (υποψήφια για το Όσκαρ β’ γυναικείου) που παίζει την εθισμένη στα ναρκωτικά μητέρα του Σαρόν, η οποία ολοένα παρατά το παιδί της και δείχνει να μην αποδέχεται και να ειρωνεύεται ότι ο γιος της είναι γκέι, και την 31χρονη Janelle Monae που θα την δούμε 9 Μαρτίου και στο επίσης Οσκαρικό φιλμ «Hidden Figures – Αφανείς Ηρωίδες». 
Η ταινία μ’ ένα εξαιρετικό τελευταίο εικοσάλεπτο που βγάζει όλη την ερωτική ένταση και θυμίζει σε σημεία το «Μυστικό του Brokeback mountain», μιλά για πολλά πράγματα και δύσκολα θέματα, από το bullying στο σχολείο και την αναζήτηση της ερωτικής ταυτότητας του νεαρού μαύρου άνδρα έως τα ναρκωτικά και την αναζήτηση της ισορροπίας στη ζωή και του ποιοι είμαστε αληθινά. Η ατάκα του Σαρόν που σε μία σκηνή ομολογεί το συγκλονιστικό «ξαναέχτισα τη ζωή μου από τα θεμέλια» φέρνει δάκρυα στα μάτια και δικαιολογεί απόλυτα την υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Μαζί με το εντελώς διαφορετικό «La la land», το «Moonlight» σίγουρα συγκαταλέγεται στις δύο καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Το ανοικτό και με μία αχτίδα ελπίδας φινάλε της ταινίας, όπως προείπαμε, κάνει τον θεατή να σκεφτεί και να αναλογιστεί πράγματα. Μην τη χάσετε. *Εκτελεστικός παραγωγός στο φιλμ είναι ο σούπερ σταρ Μπραντ Πιτ.
Με πληροφορίες από το best news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.