google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Το Μάντσεστερ ιδρύει το πρώτο γηροκομείο ΛΟΑΤ στη Βρετανία

Σύμφωνα με την τοπική αρχή, η πόλη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ΛΟΑΤ κοινότητα της χώρας μετά το Λονδίνο, και πρόκειται να καταγράψει μία ραγδαία αύξηση του αριθμού των ΛΟΑΤ κατοίκων άνω των 65 ετών τις επόμενες δύο δεκαετίες. Περισσότερα από 7.000 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών ζουν σήμερα στο Μάντσεστερ και προσδιορίζονται ως ΛΟΑΤ. 
Σύμφωνα με τον Guardian, μια πρόσφατη έρευνα από το Ίδρυμα ΛΟΑΤ (LGBT Foundation) στο Μάντσεστερ -που τους ανατέθηκε από το δημοτικό συμβούλιο- αποκάλυψε πως οι ηλικιωμένοι ΛΟΑΤ άνθρωποι βιώνουν υψηλότερα επίπεδα μοναξιάς και απομόνωσης. Πολλοί φοβούνται τις διακρίσεις στα ήδη υφιστάμενα καταλύματα και η έρευνα διαπίστωσε πως υπήρχε η επιθυμία για πιο προσιτές στέγες, ειδικά για τη ΛΟΑΤ κοινότητα, όπου οι άνθρωποι μπορούν να είναι πιο ανοιχτοί όσον αφορά την ταυτότητά τους. Αυτό το επιπλέον σύστημα φροντίδας, μια εξέλιξη που θα απευθύνεται στους ηλικιωμένους, θα στεγάσει τουλάχιστον το 51% των ΛΟΑΤ κατοίκων αλλά και ετεροφυλόφιλοι άνθρωποι θα είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να αιτηθούν να ζήσουν στο συγκεκριμένο κατάλυμα. Η δομή θα έχει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και τα κατοικίδια θα είναι εξίσου ευπρόσδεκτα. Εκτός από το Ίδρυμα ΛΟΑΤ, το έργο υποστηρίζεται από την ΛΟΑΤ οργάνωση Stonewall Housing και από τον κρατικό Οργανισμό Κατοικίας και Κοινοτήτων. 
Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία ή χρονοδιάγραμμα για το έργο. «Στις μέρες μας, οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί και σε θέση να μιλήσουν ελεύθερα για τη σεξουαλικότητά τους αλλά κάποιοι παλαιότερης γενιάς είναι ακόμα πιο επιφυλακτικοί με αυτό» δήλωσε ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Καρλ Όστιν-Μπέχαν, που πέρυσι έγινε ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος δήμαρχος του Μάντσεστερ. Ο ίδιος σημειώνει πως είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι πρόκειται να γίνονται σεβαστοί από τους άλλους ανθρώπους που θα ζουν στα καταλύματα 
«Είναι σημαντικό (να γνωρίζουν), ότι από τη στιγμή που έχουν ανοιχτεί δημόσια και είναι ο εαυτός τους, 20 χρόνια αργότερα δεν θα νιώσουν πως δεν μπορούν να είναι ο εαυτός τους και ότι δεν θα υφίστανται διακρίσεις» συμπληρώνει ο δήμαρχος. Το πρόβλημα της προκατάληψης που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας, τονίζει με τη σειρά του και ο Κλιρ Μπεβ Κρεγκ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μάντσεστερ: «(Τα μέλη της κοινότητας) δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την προοπτική, καθώς γερνούν, να περιβάλλονται από ανθρώπους που δεν μπορούν να δεχτούν τη σεξουαλικότητά τους ή την ταυτότητα του φύλου τους» δήλωσε στο ρεπορτάζ του Guardian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.