google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ Η ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΓΚΕΙ ΓΑΜΟΥΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο συνεργάτης μας Dinakos
Από την Τέταρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 μπορούν να παντρεύονται ομόφυλα ζευγάρια στην Νορβηγία και με συγκεκριμένη πλέον λειτουργιά (ουδέτερης αναφοράς φύλου λειτουργία). Η Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία της Νορβηγίας ψήφισε 83-29 υπέρ της νέας λειτουργιάς που θα επιτρέπει το γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια και ήδη όπως είπαμε παραπάνω υπάρχει λειτουργιά η οποία ευλογεί το γάμο των γκέι ζευγαριών. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός πως για τις ανάγκες της συγκεκριμένης λειτουργιάς αφαιρέθηκαν οι όροι ΄΄ γαμπρός ΄΄ και ΄΄ νύφη ΄΄ καθιστώντας έτσι την λειτουργία ουδέτερη αναφορικά προς τον προσδιορισμό της στα φύλα των πρόσωπων που πρόκειται να παντρευτούν.
Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της τελευταίας ετήσιας διάσκεψης της Δημόσιας εκκλησιάς τον περασμένο Απρίλιο (απόφαση η οποία είχε απορριφτεί το 2014) η οποία ενέκρινε το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, ωστόσο η ακριβής διατύπωση των όρων της λειτουργιάς δεν έχει συμφωνηθεί. ‘’ Είναι μια μέρα όπου μια προσευχή και ένα όνειρο έγιναν πραγματικότητα ..ελπίζω πως όλες οι εκκλησιές του κόσμου να εμπνευστούν από αυτήν την λειτουργιά ΄΄ είπε ο γκέι ηγέτης της φιλελεύθερης πτέρυγας της Λουθηρανικής Εκκλησίας Gard Sandaker-Nilsen . Η Νορβηγία έχει μια υπέρ φιλελεύθερη παράδοση στο θέμα αυτό , με την Σουηδία , τη Δανία και την Γαλλία ήδη να επιτρέπουν τους γκέι γάμους.
Στους ομοφυλόφιλους επιτρέπεται ο πολίτικος γάμος καθώς επίσης και η υιοθεσία από το 2009. Η Εκκλησία της Νορβηγίας επιτρέπει επίσης την χειροτονία ομοφυλόφιλων σε επισκόπους και ιερείς. Η σύνοδος έχει αποφανθεί επίσης πως οι ιερείς έχουν την ελευθερία να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να τελέσουν γάμους γκέι ζευγαριών . Επισης οι εργαζόμενοι της εκκλησίας μπορούν κατόπιν επιθυμίας τους να λάβουν μέρος στην λειτουργία ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.