google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ακροδεξιός ρατσιστής ο Μr. Coachella σε διεθνή φεστιβάλ;

Nέα χρονιά, νέα φεστιβάλ, νέες αποκαλύψεις; Πρόσφατα δημοσιεύματα των Los Angeles Times αναφέρουν ότι ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του ετήσιο Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Coachella (Κοατσέλα) είναι ένας δισεκατομμυριούχος που κάνει δωρεές σε συλλόγους που προάγουν τη βία και τον εθνικισμό. Επιπλέον όλοι θυμήθηκαν την άποψη του Philip Anschutz ότι “η κλιματική αλλαγή δεν συμβαίνει”όπως τον είχε κατηγορήσει ανοιχτά η Greenpeace ήδη από το 2013.
Μυρίζει σκάνδαλο και λάσπη στο Coachella φέτος που μοιάζει να φέρνει μυριάδες εκπλήξεις, πέρα από το line up που έχει τη βασίλισσα της Αφροαμερικανικής κοινότητας Beyoncé στην πρώτη γραμμή -η Bey επιστρέφει για δικό της σόου μετά τις φιλικές συμμετοχές της στις εμφανίσεις του συζύγου της Jay Z το 2010 και της αδελφής της Solange το 2014.
To Φεστιβάλ που φέτος θα πραγματοποιηθεί για 18η χρονιά για δύο Σαββατοκύριακα (14-16 και 21-23 Απριλίου) στο Empire Polo Club στο Indio της Καλιφόρνια θα ήθελε ίσως να είναι στην επικαιρότητα για το απίστευτα μεγάλο line up και τη συναυλία της R&B ντίβας που έχει προγραμματιστεί για τη δεύτερη νύχτα, στις 15 Απριλίου.
coachella 2017
Τα δημοσιεύματα όμως για τον άνθρωπο πίσω από το φεστιβάλ που αποθεώνουν οι millenials και αυτός “δουλεύει εναντίον τους επιστρέφοντας τους στον συντηρητισμό με τα δικά τους χρήματα” έφεραν μια περίεργη, σκανδαλώδη τροπή στο που πάνε τα εκατομμύρια εσόδων της AEG.

Οι κατηγορίες

Ο κροίσος ιδρυτής της Anschutz Entertainment Group, συνιδρυτής των Los Angeles Kings δισεκατομμυριούχος από το Ντένβερ ελέγχει επιπλέον πέντε ποδοσφαιρικές ομάδες και έξι σωματεία χόκεϊ, ενώ ευελπιστεί να γεμίσει τα 30 γήπεδα που η AEG κατέχει ή διαχειρίζεται.
Ο 77χρονος Philip Anschutz είναι και ο μόνος ιδιοκτήτης του Coachella Valley Music & Arts Festival. Μια επιχείρηση  που ανήκει στις Anschutz Entertainment Group (AEG) και AEG Live, τον δεύτερο πιο μεγάλος διοργανωτή live εκδηλώσεων παγκοσμίως (από περιοδείες καλλιτεχνών μέχρι φεστιβάλ όπως τα Coachella, Stagecoach, Panorama, Firefly και Desert Trip) το πορτφόλιο του είναι γιγαντιαίο.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Anschutz και η σύζυγος του Νάνσι έχουν δώσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ και έχει χρηματοδοτήσει με εκατομμύρια οργανισμούς που αφορίζουν την κλιματική αλλαγή και προάγουν τον ρατσισμό και τη βία ενάντια της LGBT κοινότητας.
Ακροδεξιός και “υποστηρικτής μιας ανελεύθερης Αμερικής” ο Philip Anschutz φέρεται να χρηματοδοτεί ανθρώπους και οργανισμούς που αναιρούν το έγκλημα στο περιβάλλον και θέλουν μια Αμερική πουριτανική.

Η αντίδραση του

Ο ίδιος δεν άργησε να απαντήσει. “Όλα όσα λέγονται και γράφονται για μένα είναι σκουπίδια. Υποστηρίζω τα ίσα δικαιώματα όλων πέρα από τη σεξουαλικότητα τους” απάντησε.
“Είμαστε ευτυχείς που έχουμε ανθρώπους στις εταιρίες μας από διαφορετικά background και αυτοί είναι πολύτιμοι για εμάς. Το μόνο κριτήριο που έχει ισχύ είναι η ποιότητα της δουλειάς τους"
Δεν ανεχόμαστε τον ρατσισμό σε καμία μορφή του. Τόσο το Ίδρυμα The Anschutz Foundation όσο και εγώ συμμετέχουμε ενεργά σε πληθώρα ακτιβιστικών δράσεων".
"Ούτε εγω ούτε το Ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει πρωτοβουλίες κατά της ΛΟΑΤ κοινότητας και όταν αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιος οργανισμός έχει ανάλογη ατζέντα κόβουμε οποιαδήποτε σχέση μαζί του” προσθέτει σε επιστολή του στο Rolling Stone.
Ήδη από το καλοκαίρι του 2016 οι φήμες για τη ρατσιστική ατζέντα του ωστόσο είχαν βρεθεί ακόμη και στις σελίδες της Teen Vogue. 
Είναι θετικό που ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί πολέμιοι των  LGBT δικαιωμάτων αλλάζουν κα βελτιώνονται" σχολίασαν οι πολέμιοι του. 
Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχει συνέχεια σε αυτή την μάχη των τάξεων μέσα στις λάσπες του ήδη sold out Κοατσέλα. Σύμφωνα με το Billboard, το φεστιβάλ πούλησε 198.000 εισιτήρια το 2015 και έκανε εισπράξεις 84,3 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής.

Radiohead, Lamar, Lorde, Zimmer, the XX, Roisin Murphy, Banks και όλοι όσοι είναι ήδη sold out


Οι Radiohead θα εμφανιστούν στις 14 Απριλίου και ο Kendrick Lamar επιστρέφει μετά το 2012, στις 16 Απριλίου. Mετά γίνεται ο κακός χαμός με ονόματα μεγάλα. Από την dance scene θα εμφανιστούν οι Martin Garrix, Steve Angello, DJ Snake, την indie alt-rock σκηνή θα εκπροσωπήσουν ανάμεσα σε αμέτρητους άλλους οι Τhe ΧΧ, Father John Misty, Νew Order και Bon Iver ενώ η hip-hop θα ακουστεί από τους Future, ScHoolboy Q, Gucci Mane και Mac Miller. Επίσης η Banks θα δείξει στην πατρίδα της τι κορίτσια μεγαλώνει.
Η Lorde θα συζητηθεί όσο και η εμφάνιση του μαέστρου των κινηματογραφικών soundtrack Hans Zimmer που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση της νέας παγκόσμιας περιοδείας του. Επίσης όλοι λένε ότι το αίνιγμα της electronica από την Αυστραλία Τhe Avalanches που θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση, επί σκηνής, μετά από μία δεκαετία είναι καλύτερο από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.