google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ο χάρτης με χώρες όπου οι gay ζουν ευτυχισμένοι

To Planet Romeo παρουσιάζει το πρώτο παγκόσμιο Gay Happiness Index που καταγράφει το βαθμό ευτυχίας των gay σε 127 χώρες του κόσμου. 
Η τελική κατάταξη των χωρών έγινε με βάση κριτήρια όπως τα φαινόμενα ρατσισμού, τις συνθήκες εργασίας και τη νομοθεσία, αλλά κυρίως βασίστηκε σε σχετικά ερωτηματολόγια τα οποία συμπλήρωσαν περισσότεροι από 115 000 gay άνδρες, οι οποίοι μεταξύ άλλων κλήθηκαν να απαντήσουν σε ποιό βαθμό αισθάνονται ευτυχισμένοι στη χώρα όπου ζουν και αν θεωρούν πως η ζωή τους βελτιώθηκε ή επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο. Στη πρώτη θέση βρέθηκε η Ισλανδία, και ακολουθούν οι σκανδιναβικές χώρες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Ολλανδία. Αλλά και χώρες όπως ο Καναδάς, το Ισραήλ και η Ουρουγουάη βρίσκονται στη πρώτη δεκάδα.
 Η Ελλάδα βρέθηκε στην 53η θέση μεταξύ των 127 χωρών, ενώ πολύ χαμηλά είναι η Κύπρος που βρέθηκε στην 71η θέση, και οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται πιο χαμηλά από τη Κύπρο είναι βαλκανικά κράτη (όπως η Σερβία, τα Σκόπια και η Αλβανία) και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ αλλά και η Ρωσία και η Τουρκία. 
Ωστόσο το θετικό στοιχείο στα στατιτιστικά της Κύπρου, είναι πως από τους 351 συμμετέχοντες οι περισσότεροι δήλωσαν πως είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται τον τελευταίο χρόνο. Δείτε το χάρτη όπου με πράσινες αποχρώσεις είναι όσες χώρες βρέθηκαν ψηλά στη λίστα και με πορτοκαλοκόκκινες αποχρώσεις όσες είναι χαμηλά στην κατάταξη, ενώ μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία στο planetromeo.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.