google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΠΑΣΚΟΣΜΙΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΟΠΛΟΥ ΣΕ GAY BAR ΤΩΝ ΗΠΑ

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση ένοπλου άντρα σε gay club στο Ορλάντο της Φλόριντα. Πρόκειται για την χειρότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ από έναν δράστη.
Η ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΑΦΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΗΝ RAINBOW FLAG ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ... 
Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς και 40 τραυματίες, ωστόσο τελευταίες ανακοινώσεις των αρχών ανεβάζουν τους νεκρούς σε 50 και τους τραυματίες σε 53. Υπάρχουν δε φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων καθώς αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση. 
Ο δράστης που ήταν βαριά οπλισμένος - με καλάσνικοφ και περίστροφο - και κατά πληροφορίες ζωσμένος με εκρηκτικά κράτησε ομήρους εντός του club για τουλάχιστον 3 ώρες. 
Ακολούθησε επέμβαση της αστυνομίας για την απελευθέρωση των ομήρων. Οι όμηροι απελευθερώθηκαν. Συνολικά διασώθηκαν 30 άτομα. Κατά την επέμβαση ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ενώ τραματίστηκε και ένας αστυνομικός.  Λίγες ώρες αργότερα ο δράστης ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για τον 29χρονος Ομάρ Ματίν. Είναι αμερικανός υπήκοος με καταγωγή από το Αφγανιστάν χωρίς ποινικό μητρώο.  
Οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης ήταν έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) αντιμετωπίζει το περιστατικό ως «τρομοκρατική ενέργεια» καθώς «υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ένοπλος ίσως έκλινε προς την ριζοσπαστική ισλαμιστική ιδεολογία».
Η αστυνομία επιβεβαίωσε άμεσα το αιματηρό περιστατικό ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη, κάνοντας λόγο στον λογαριασμό της στο Twitter για «πολλούς τραυματίες» και καλώντας τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή. 
Shooting at Pulse Nightclub on S Orange. Multiple injuries. Stay away from area.
Περίπου στις 2 τα ξημερώματα, η σελίδα του gay club Pulse στο Facebook ανάρτησε το μήνυμα: «Βγείτε όλοι έξω από το Pulse και συνεχίστε να τρέχετε».Βίντεο που τραβήχτηκε έξω από το club δείχνει τραυματίες να δέχονται τις πρώτες βοήθειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.